Accu en lader
Onderwerpen
- Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit.
- Branden beide lampjes op de oplader tegelijk, dan maakt de oplader geen verbinding met uw hulpmiddel. Controleer of de oplader goed in het hulpmiddel zit (kijk in de handleiding voor het aansluiten van de oplader aan het hulpmiddel).
Doet de oplader het nog steeds niet? Neem dan contact op met de klantenservice voor het maken van een afspraak.
Hoort u een hoge pieptoon als uw douche-toiletstoel omhooggaat en knippert de oplader van de accu? Dit betekent dat de accu leeg is. Laad de accu volledig op. Blijft het probleem? Neem dan contact op met de klantenservice voor het maken van een afspraak voor reparatie.
- Controleer of de oplader goed werkt. Steek de stekker van de oplader in het stopcontact. Werkt de oplader goed, dan gaan er meerdere lampjes branden of knipperen, afhankelijk van het type lader dat u heeft. De kleur van de lampjes is over het algemeen groen of oranje.
- Controleer of de accu’s voldoende zijn opgeladen. Is dat niet het geval? Laat de oplader dan het laadprogramma volledig doorlopen. Dat duurt ongeveer 8 tot 10 uur. Doe dat maximaal één keer per dag.
- Heeft u nieuwe accu’s? In het begin kan de afstand die u kunt afleggen met nieuwe accu’s tegenvallen. Na minimaal 10 keer volledig laden, is de accu op volle kracht en kunt u er langer mee rijden.
De actieradius, de afstand die u met volle accu’s kunt afleggen, verschilt per elektrisch hulpmiddel (kijk daarvoor in de handleiding van uw hulpmiddel). Let daarnaast op de volgende punten:
- Nieuwe accu’s zijn nog niet op volle sterkte. Na minimaal 10 keer volledig laden, verbetert de kwaliteit van de accu. U zult merken dat u langer met uw scootmobiel kunt rijden.
- Als het buiten kouder is dan 7 graden, werkt uw accu minder goed en kunt u minder ver rijden. Bij 0 graden of onder vriespunt kunt u maar de helft van de normale afstand afleggen. Houd daar rekening mee als u op pad gaat.
- Accu’s houden niet van temperaturen boven de 30˚C. Bij hele warme dagen kunt u uw elektrische hulpmiddel het beste in de schaduw of binnen zetten.
Uw oplader is stuk. Haal de stekker uit het stopcontact en gebruik de oplader niet meer. Neem contact op met de klantenservice om een andere oplader te bestellen.
De accu’s zijn als het ware de brandstof van uw hulpmiddel. Zonder opgeladen accu’s kan uw elektrische hulpmiddel niet rijden.
De ideale omgevingstemperatuur voor het opladen van de accu’s is kamertemperatuur, dus rond de 20 graden Celsius.
Het volledig laden van de accu’s duurt minimaal 8 uur. Als het groene lampje op de oplader brandt, zijn de accu’s volledig opgeladen.
Laat uw elektrische hulpmiddel aan de oplader staan, als u het een tijdje niet gebruikt. Daarmee voorkomt u dat de accu’s leeglopen.
Bent u thuis? Laad uw accu op zoals u gewend bent. Bent u onderweg en niet in de gelegenheid om de accu op te laden? Zet de snelheidsknop naar langzaam. U kunt nu nog 3 á 4 kilometer rijden.
Het is slecht voor de accu’s als u het laadprogramma onderbreekt voordat de accu’s volledig zijn opgeladen. Bovendien kunt u dan minder ver rijden. Opladen duurt minimaal 8 uur. Laad uw accu’s daarom ’s avonds/’s nachts op. Dan weet u zeker dat u de volgende morgen ‘groen licht’ heeft en op pad kunt.
Steek de stekker van de oplader in het stopcontact. Werkt de oplader goed, dan gaan er meerdere lampjes branden of knipperen, afhankelijk van het type lader dat u heeft. De kleur van de lampjes is over het algemeen groen of oranje.
U kunt de accu’s het beste ’s nachts opladen, dan zijn ze de volgende dag weer vol. Het duurt minimaal 8 uur voordat de accu’s volledig zijn opgeladen.