13 juli 2020
Menno Huisman, Manager Implementatie en Contractbeheer RSR
“Bij RSR staat de klant altijd centraal. We vinden het belangrijk dat er een efficiënte ketensamenwerking ontstaat”
Voor velen waarschijnlijk een onbekende functie, maar ik ben manager implementatie & contractbeheer bij RSR. Dit houdt eigenlijk in dat ik de aanloop naar een ingangsdatum van een nieuw contract in goede banen leidt. RSR kan een contract hebben met bijvoorbeeld een gemeente, dan mogen we hulpmiddelen leveren bij mensen thuis volgens de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), zoals een scootmobiel of rolstoel. Als we zo’n contract gaan uitvoeren, is het belangrijk dat de gemeente aan RSR went, maar ook dat RSR went aan de nieuwe gemeente die ze gaan bedienen. Iedere leverancier van hulpmiddelen werkt op een andere manier. Bij RSR staat de klant altijd centraal. We vinden het belangrijk dat er een efficiënte ketensamenwerking ontstaat. Bij een implementatie van een contract zorgen we er dan ook voor dat de wensen van de klant ingevuld worden en geven we invulling aan een efficiënt proces, zodat de cliënt zo snel mogelijk geholpen wordt.
Ik vind het heel interessant om met contracten bezig te zijn. Het klinkt heel stoffig en saai, maar het leuke vind ik dat je erin moet duiken. Je moet gaan zoeken, je moet je erin vast gaan bijten. Net zoals onderwerpen als code VVR. Code VVR is een handreiking voor het veilig vervoeren van rolstoelgebruikers in bijvoorbeeld de taxi. Ik vind het heerlijk om dat soort zaken uit te moeten zoeken en om daar mee bezig te zijn. Net als collega’s die een vraag stellen aan me, daar krijg ik echt energie van. Ik vind het fijn dat ik vragen kan beantwoorden, kan onderzoeken waar iemand iets aan heeft. Uiteindelijk is de samenwerking ontzettend belangrijk en als ik iemand kan helpen, doe ik dat maar al te graag.
‘Tijdens mijn loopbaan heb ik RSR zien uitgroeien tot een mooi bedrijf waar samenwerking en betrokkenheid centraal staat.’
Inmiddels ben ik al bijna 25 jaar werkzaam bij RSR. Ik ben adviseur geweest, heb me bezig gehouden met nieuwe (computer)systemen door de jaren heen en ben uiteindelijk beland in de functie die ik nu beoefen. Het grappige is dat ik van oorsprong docent Biologie Gezondheidskunde ben. Ik heb de lerarenopleiding in Nijmegen gedaan en eigenlijk door een gesprek wat ik met een goede vriend van mij had toentertijd, ben ik gaan solliciteren bij RSR. Met mijn achtergrond als docent wist ik wel het een en ander over houding, beweging en het menselijk lichaam, en ik ben zeven jaar met veel plezier adviseur geweest bij RSR.
‘Je geeft iemand de regie en de vrijheid terug, om te gaan en staan waar hij/zij wilt.’
Als adviseur kwam ik natuurlijk ook bij onze cliënten thuis. Daar zie je dat we een gaaf product leveren. Daar zit zoveel emotie bij. Als je met een cliënt door de wijk rijdt die al een poos aan huis gekluisterd was en hij/zij zei dan: “Ah ik ben al zo lang niet hier geweest”, maakt dat alles goed. Wij kunnen ons niet voorstellen dat je maanden lang niet mobiel bent, en dan zie je iemand met een glimlach op z’n gezicht en tot tranen geroerd, omdat diegene gewoon zo beperkt is in de mobiliteit die we allemaal nodig hebben. Je geeft iemand weer de regie en de vrijheid terug om te gaan en staan waar hij/zij wilt. Het is echt een product met emotie en die emotie vind ik heel erg gaaf.