Til- en transferhulpmiddelen moeten niet alleen aansluiten bij de situatie van de bewoner, maar ook de fysieke belasting voor de zorgprofessional minimaliseren. Als merkonafhankelijke hulpmiddelenleverancier hebben we de best passende oplossing voor elke situatie. Zo is elke transfer veilig en comfortabel voor de bewoner én zorgmedewerker.
Partner in hulpmiddelen
Ontzorgen van de zorgprofessional
Best passende oplossing voor elke zorgvraag
Objectief advies ondersteund door data
Begeleiding en training
Door het geven van workshops begeleiden en trainen we zorgmedewerkers in het gebruik van til- en transferhulpmiddelen. Wanneer zet je ze in, welk hulpmiddel past bij de situatie en hoe gebruik je deze? Allemaal vragen die we tijdens deze workshop behandelen. Verder mag je het volgende verwachten van onze workshop:
Scherpe analyses van de transfersituaties voor het wél of niet inzetten van hulpmiddelen.
Advies over de inzet van hulpmiddelen passend bij de situatie door oplossingen te zoeken bij de al reeds aanwezige hulpmiddelen en door te kijken naar de nieuwste innovaties in de markt
Borging van de kennis op de werkvloer door persoonlijke begeleiding en periodieke trainingen
Vrijblijvend advies, passingen en demonstraties voor het bepalen van de juiste maat en type hulpmiddelen
De opstahulp biedt bewoners ondersteuning bij het opstaan. Door de constructie van de opstahulp heeft de bewoner meer houvast om op eigen kracht tot stand te komen. Nadat de bewoner staat, bieden de meeste opstahulpen de mogelijkheid om twee zitplaten onder het zitvlak te schuiven zodat de bewoner een actieve zithouding kan aannemen. Zo hoeven bewoners niet te lang te staan, kunnen ze worden verplaatst met behulp van de opstahulp en kunnen ze vervolgens makkelijker weer tot stand komen.
Actieve tilliften
De actieve tillift is een hulpmiddel dat de bewoner ondersteunt om vanuit zitpositie te gaan staan en andersom. Belangrijk is hierbij wel dat de bewoner zelf nog een sta-functie heeft en alleen het extra “duwtje” in de rug nodig heeft. Het voordeel van de actieve tillift is dat de sta-functie van de bewoner zo lang mogelijk wordt behouden en de fysieke belasting voor de zorg wordt geminimaliseerd. Om de fysieke belasting voor zorgmedewerkers helemaal tot een minimum te beperken, kunnen tilliften ook met elektrische duwondersteuning worden uitgevoerd. Zo kan de tillift, ook bij zwaardere bewoners, met minimale krachtinspanning worden verplaatst.
Passieve tilliften
Met de passieve tillift kunnen bewoners die geen sta-functie meer hebben, op een veilige manier een transfer maken. Door gebruik te maken van een passieve tillift, hoeven zorgmedewerkers bewoners niet meer te tillen, waardoor fysieke belasting wordt geminimaliseerd. Net als actieve tilliften, kunnen passieve tilliften worden uitgevoerd met elektrische duwondersteuning om de fysieke belasting voor zorgmedewerkers nog verder te beperken.
Plafond tilliften
Net als een passieve tillift, helpt een plafond tillift bewoners die geen sta-functie meer hebben om op een veilige manier een transfer te maken. Voor het zorgpersoneel zorgt een plafondlift voor minder fysieke belasting dan een traditionele verrijdbare tillift zonder duwondersteuning. Daarnaast zijn plafondliften meestal ook beter inzetbaar in kleinere kamers, maar niet iedere locatie is geschikt voor een plafondlift. Onze adviseurs geven, aan de hand van de locatie en gewenste transfers, daarom graag advies over een passende oplossing.
Tilbanden
Tilbanden worden gebruikt in combinatie met een tillift om bewoners van de ene naar de andere plek te tillen. Bij de keuze voor een tilband, spelen verschillende factoren een rol. Denk aan de soort tillift, de gewenste transfers, de mobiliteit van de bewoners, de benodigde ondersteuning en de mate van comfort. Onze adviseurs ondersteunen daarom graag bij het maken van de juiste keuze.